Bra mat för hjärnan

2011/10/29 § Lämna en kommentar

I GP idag kunde man läsa att syrebrist i hjärnan kan leda till Alzheimers. Det vill man ju helst undvika. Har man väl fått det går det inte att göra så mycket åt, men vi kan göra vad vi kan för att förebygga det. Och vad är det?

Bästa sättet att öka syreupptagningen till hjärnan är att öka blodcirkulationen. Fysisk aktivitet håller inte bara lungorna och hjärtat i trim, utan även hjärnan. Detta är inget nytt. Men hur många vet att det finns vissa livsmedel som ökar blodcirkulationen? Varmt citronvatten har jag nämnt tidigare, men här kommer fler tips:

Ingefära
Sötpotatis
Blåbär
Paprika
Starka kryddor

En god vana är att som Japanerna äta misosoppa varje dag. Fungerar både till frukost och som förrätt och går supersnabbt att tillaga. Gör så här till 2 personer: Koka 4 dl vatten med valfria grönsaker: vitkål, morötter, rättika, lök, purjolök, gärna ingefära – ta vad du har hemma och prova. Tillsätt 1 tsk dashi och, om du vill, tofu i små tärningar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt 2 msk misopasta.

Voilà!

About these ads

Taggad: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Bra mat för hjärnanLivsstrategier.

Meta

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: